Начало » Новини » Новинa
Актуално
Започва санирането на три жилищни блока в Болярово

25 Май 2016

Започва санирането на три жилищни блока в Болярово

Лора Величкова

          Всеки момент се очаква да започне санирането на три жилищни блока в град Болярово. На 17 май 2016 година бяха сключени договори с фирмите, избрани чрез обществена поръчка по реда на чл. 3, ал. 1 от ЗОП с предмет „Избор на изпълнител за извършване на проектиране и изпълнение на строителство във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Болярово".

Фирмите, които ще работят по санирането на трите жилищни блока са съответно: за Обособена позиция 1: обект на улица „Граничарска" №1 - ДЗЗД „Обединени за Болярово-2016", гр. Ямбол; Обособена позиция 2: Обект на ул. „Граничарска" №15 - „Инджов 19"ЕООД, гр. Ямбол; Обособена позиция 3: Обект на ул. „Девети септември" №35 - ДЗЗД „ИМСТИ - ЕКА СТУДИО", гр. Ямбол.

На 16 май 2016 година бе сключен договор с фирмата, спечелила процедура по обществена поръчка по реда на чл. 14, ал. 4 от ЗОП с предмет „Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционни проекти и осъществяване на инвеститорски контрол във връзка с изпълнението на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Болярово". Тя е една за трите жилищни сгради - „Кимтекс ЛС"ООД, гр. Плевен.

Общинското ръководство, заедно с експертите от отдел „Европейски проекти" проведоха срещи със собствениците на жилища и от трите жилищни блока, на която им съобщиха за сключените договори и им разясниха по какъв начин ще протекат ремонтите, в какви срокове и какви са всички процедури.

           Издадена бе и заповед на кмета на общината Христо Христов, в която определя поименно кои специалисти от общинските служители ще отговарят за надзора по санирането на трите жилищни сгради.

          На 25 май общинското ръководство проведе среща с всички фирми-изпълнители, с които бяха сключени договори, а също и с проектантите и специалистите, посочени в заповедта. Общинският кмет благодари на всички присъстващи и постави възникнали въпроси от собственици. Част от тях също имаха възможност за среща с представителите на фирмите, за да поставят своите въпроси.

          Заместник-кметът Нина Терзиева призова за по-координирана и успешна съвместна работа, защото такава дейност не е извършвана до момента на територията на общината, а крайният срок за предаване в експлоатация е през октомври.

          Всички заедно обсъдиха какви действия ще бъдат предприети, за да започне съществената работа и взеха решение да направят съвместен оглед и как ще протекат ремонтните дейности и надзора.

 

 

 

 

 

 

  •