Начало » Новини » Новинa
Актуално
Денят на детето – обичан и забавен

3 Юни 2016

Денят на детето - обичан и забавен

 

          Световният ден на детето - 1 юни, се чества ежегодно вече близо век.

          И си остава все така обичан, наситен с песни, смях, приятни изненади и забавни мигове. Та нали детството остава най-безгрижният период в живота на човека, благословеното от съдбата начало на нашето битие!

          В ЦДГ „Здравец" - град Болярово слънчевото утро на 1 юни 2016 година зовеше към игри и песни навън. Дворът пред сградата бе отрано украсен с разноцветни знаменца. Да се порадват на празника на своите деца дойдоха родители и близки. „Детство мое" беше първата песничка, с която малките момиченца и момченца откриха тържеството си. А после двете отлични рецитаторки Анелия и Бети поздравиха със стихове всички присъстващи. Имаше песни за книгите, за будителите на нашия народ - своеобразно „надникване" през прозорчето на историята. Но... децата не умеят дълго да бъдат сериозни - техният свят е игрив, динамичен и пъстроцветен. Затова песничките „Горска дискотека", а и другата - за остроумния палавник Денис Белята, внесоха много усмивки и ритъм. Не забравиха да благодарят красивите, празнично облечени малки госпожици и господа на своите учителки и на лелките - следващият музикален поздрав бе за тях.

          Пристигането на чичковците от „Противопожарна охрана" с мощния, добре оборудван камион, внесе оживление и по детски неприкрито любопитство. С възгласи и интерес посрещнаха воя на сирената. А после всеки искаше не само да наложи каска, а и да се снима с нея.

         Ръководството при ЦДГ „Здравец" изказва благодарност на общинския съветник Янко Анев за дарената парична сума след края на празника - за почерпка на децата. Почерпи ги и грижовната госпожа Гюрова.

         Уморени, поруменели от слънцето, те се завърнаха после в уютните си стаи за вътрешни занимания.

         Повеселиха се задружно на своя ден и децата от героичното село Попово. Празнуване, организирано от читалищното ръководство и със съдействието на кмета Ангел Апостолов.

        Отрано секретарят на читалище „Никола Й. Вапцаров" Стоянка Джевизова гостоприемно бе отворила вратите на залата. За да организира чудесно празнуване за децата от начален етап на обучение, които току-що бяха завършили успешно учебната година и това бе първия ден от тяхната дълга лятна ваканция. Весел маратон, танци, игри, както и рисунки върху асфалт. А после и на листове хартия - за да подредят красив изложбен кът накрая. Обичаната от децата леля Таня се бе погрижила и за празничната почерпка - за да са сладки и незабравими миговете, отпразнувани заедно. 

  •