Начало » Новини » Новинa
Актуално
Годишна среща на национлната мрежа за децата

13 Юни 2016

Годишна среща на национлната мрежа за децата

 

За посещаване на добри практики избрах Националната кардиологична болница

 

Пламен Димов

 Годишната среща на НМД(национална мрежа за децата) се проведе в периода от 28 до 31 май 2016 г. Зарадвах се много,че успях да взема участие в срещата.Тази година НМД навърши 10 години и самата годишна беше много вълнуваща.Останах очарован,когато видях приятелите си,с които се запзнах през есента по време на есенния лагер.

  Първата ни задача като мегафонци беше доста интересна.Трябваше да „маркираме територията си" в рамките на хотела. Трябваше да измислим начин,чрез който хората в хотела да разберат,че има мегафонци.Заедно с нашия отбор направихме огромен постер,на който написахме „ВНИМАНИЕ!!!ТУК ИМА МЕГАФОНЦИ!".Сложихме го да виси пред входа на хотела и залепихме стрелки по земята,които да водят до кутия и мягафонец,обясняващ на хората какво представлява Мегафон.

  През останалите дни бяхме доста ангажирани.Бяха организирани паралелно няколко тематични работни групи и проведени обучения.

Взех участие в  ТРГ „Здраве" и „Семейство".Гостува ни д-р Фади Хадад,високо ерудиран детски психолог от САЩ. Бях силно впечатлен от изнесанета от него лекция.Той разказа за себе си и професионалния си опит.Научих много неща за децата в кризи,които не знаех.

  През вечерта на официалното откриване бяхме в ръцете на Мартин Иванов-Либера.Представи ни новия си терапевтичен метод с ритмични карти Дъга.Беше много забавно.

  На 30 май (понеделник) се проведе Общоти събрание на НМД,в което взеха участие всички НПО-та,членки на мрежата.На събранието се обсъдиха въпроси,касаещи ораганизациите членки,бяха представени отчет от секратариата на мрежата и др.

След събранието имахме свободно време.Разбира се,запълнихме го с разходка из столицата.В същия ден се проведе и ТРГ „Община-приятел на детето и ранното детско развитие", в която взех участие.Гости на тази сесия бяха г-жа Йорданка Фандъкова,кмет на община София и проф. Владимир Пилософ,директор на Българската педиатрична асоциация.

  Последния ден посещавахме практики.Избрах Националната кардиологична болница,тъй като бях впечатлен от лекцията на проф. Пилософ. И като последен ден беше наистина много тъжно.Трябваше да се сбогуваме с всички и да си обещаем,че ще се видим отново някой ден. 

  •