Начало » Новини » Новинa
Актуално
Месечна оперативка на общинския кмет с кметове и кметски наместници

29 Юни 2016

Месечна оперативка на общинския кмет с кметове и кметски наместници

         На 29 юни 2016 година общинският кмет Христо Христов проведе своята месечна работна среща с кметовете и кметските наместници от населените места на територията на община Болярово. На нея присъства също и заместник-кметът на общината Нина Терзиева.

         Господин Христов постави няколко въпроса пред колегите си.

Първият и най-основен бе за ограничаване на текущите разходи и търсене на начини за финансови постъпления. Ограничаването засяга почти всяка сфера на дейност - горива, материали, строителни дейности, изплащане на командировки и отпуски, граждански договори. Включително и средствата за културни мероприятия - те ще са основно от спонсори, заяви кметът. В тази връзка ще си търси и нов доставчик на електрическа енергия, ще се прегледат и договорите за телефони и интернет. Ще се търси начин за събиране на стари неплатени данъци и такси.

          Във връзка с поставените от кметовете и кметски наместници, общинският кмет съобщи,че ще се насрочат срещи през юли с представители на EVN и VIVACOM, на която да поставят конкретни въпроси. Същевременно напомни за пореден път, че сигнали при всеки проблем е нужно да се подава и до конкретната институция, и до дежурния служител в общината.

        Заместник-кметът Нина Терзиева разясни пред присъстващите за одобрените два проекта от Министерството на образованието, в които общината е партньор. Проектите засягат двете училища и детската градина с филиалите и по тях са предвидени множество дейности, които предстоят - наистина важни и полезни за децата, родителите и педагозите на територията на общината.

 

 

  •