Начало » Новини » Новинa
Актуално
Състезание за знаещите, бързи и сръчни деца на Малко Шарково, Воден и Шарково

29 Юли 2016

Състезание за знаещите, бързи и сръчни деца на Малко Шарково, Воден и Шарково

         Интересна лятна инициатива на кметство Малко Шарково събра децата на трите села: Малко Шарково, Воден и Шарково да премерят сили в спортни игри и да покажат знания на 27 юли 2016 година. Домакин на състезанието „Знаещи, бързи и сръчни" бе кметът на село Малко Шарково Тодорка Метаксова, в организацията активно се включиха и кметовете на другите две села - Елена Анева (кмет на Воден) и младият Иван Апостолов (кмет на Шарково - първи мандат).

         Гости на това забавно и атрактивно ваканционно лятно мероприятие бяха кметът на община Болярово Христо Христов и общинският съветник Янко Анев. Зрители на децата бяха и техните родители, други деца и жители на селото. Всички истински се забавляваха, а публиката подкрепяше фаворитите си.

         Господин Христов приветства организаторите за чудесната идея да разнообразят лятната ваканция на децата в селата и пожела успех на участниците. Той сподели, че с радост е отделил средства за наградите и ги увери, че подобни инициативи винаги ще бъдат подкрепени от общинското ръководство.

        Тодорка Метаксова, Елева Анева и Иван Апостолов също се обърнаха с приветствени слова към гостите и участниците, разясниха регламента и пожелаха успех на всички. Децата се състезаваха в три отбора - „Воденски слънчица", „Малкошарковски звездички" и „Шарковски лунички". Журито, оценящо резултатите бе в състав: Елена Анева (председател) и членове: Тодорка Метаксова и Иван Апостолов. Игрите бяха няколко и включваха освен спортни състезания (баскетбол, въже, щафета) и тестове, в които отговаряха на въпроси, свързани с националната и регионална история и география. Във всяко състезание имаше различен победител - и трите отбора се справиха чудесно и много се забавляваха. В крайното класиране се отличиха: на първо място отборът на „Воденските слънчица" с капитан Анастасия Христова Колева; на второ място - „Шарковските лунички" с капитан Илияна Илиева Атанасова и трети останаха домакините от „Малкошарковските звездички" с капитан Илиян Иванов Тодоров.

        Всички получиха грамоти и предметни награди, а най-бързите, сръчни и знаещи участници от трите отбора също бяха отличени с индивидуални награди.

        Тази чудесна инициатива на трите кметства несъмнено ще остане в спомените на децата и още дълго ще се коментира през летните дни, навярно ще създаде и приятелства между децата от трите села. Дано има и други такива през дългата лятна ваканция! 

  •