Начало » Новини » Новинa
Актуално
Богородичен курбан за здраве и благоденствие

24 Август 2016

Богородичен курбан за здраве и благоденствие

Бинка Величкова

 

           Успение Богородично - християнският празник, който събра заедно жители и гости на малкото, но китно селце Камен връх, потънало в зеленина и свежест - въпреки непосилната лятна жега. В знак на почит към пресвятата Божия майка курбан за здраве и благоденствие бе даден за населението в този ден. Църковният храм „Свети Атанасий" бе разтворил гостоприемно врати през целия ден - за да могат хората да засвидетелстват почитта си към Богородица. И да я помолят за застъпничеството й пред Бога: да даде той изцеление за болките им, покой на душите им, сила на духа, помощ и закрила - както на тях, така и на близките им; на деца, внуци и правнуци...

         Новият кметски наместник Димитър Димитров - мъж в разцвета на силите си, енергичен, добър и сърдечен човек, сподели,че обича да организира срещи и да събира хората - да си поговорят, да се повеселят; да се отпуснат поне за малко, загърбвайки житейските грижи и неволите от всекидневието, болежките и другите последствия от старостта.

         От обедно време, та чак до вечерта продължи общата гощавка. Драг техен гост бе председателят на Общински съвет - Болярово Атанас Дженков. Присъствието на земеделските производители, обработващи нивите в землището на селото, също е радост за хората. Знаят се от години, свързват ги само добри чувства, уважението е взаимно.

        Средствата по този хубав повод да са заедно са осигурени от общинското ръководство на Болярово. И песни се пеят, и наздравици се вдигат, разменят се благи приказки, споделят хората вълненията си, обменят съвети, звучат думи за утеха и насърчение... И с пожелания да се събират и занапред, да се виждат и да са заедно, а поводите да са весели като този и духът на спокойствие и безгрижие да витае над всеобщата трапеза. И над хората, които е събрала! Младият кметски наместник не само споделя това тяхно желание - то е сред неговите приоритети в управлението. Защото вярва, че независимо къде живее, всеки човек е значим. И всеки има нужда от празнични мигове, в които да се почувства такъв; да стане по-ведро в душата му и по-топло в сърцето му, да почерпи оптимизъм и опора от околните. 

  •