Начало » Новини » Новинa
Актуално
Забавни часове с ямболските гости

19 Декември 2016

Забавни часове с ямболските гости

Бинка Величкова

            Спазвайки обещанието си - да върнат визитата на своите боляровски приятели, членовете на ямболския пенсионерски клуб „Дълголетие" с председател сърдечният Димитър Щерев гостуваха на клуб „Болярка" (на 16 декември 2016 година). Посрещнати бяха от неговата председателка - жизнерадостната Елена Николова, както и от всички присъстващи на срещата. В уютната предколедна обстановка на бар-ресторант „Странджа" се заредиха вълнуващи часове, наситени с много веселие, смях, музика и забава. Госпожа Николова приветства както скъпите гости, така и членовете на оглавявания от нея клуб, като им пожела крепко здраве и много усмивки през 2017 г., нови срещи, приятни съвместни мигове.

         Със свое приветствие отвърна и г-н Щерев, поднасяйки цветя на домакинята и подарък за клуб „Болярка". Той отправи към всички призив никога да не остаряват душите и сърцата им, пожела много оптимизъм, здраве и дълголетие, за да се срещат все така често и сърдечно.

          С поздравление към всички се обърна и Костадин Атанасов, председател на „Общински съюз на пенсионерските дружества - 2004 г." - град Ямбол, скъп гост на Болярово. В думите му имаше задушевност и откровеност. Като подарък поднесе книгата „История на Ямбол", изразявайки увереност, че приятелството ще свързва и занапред двата клуба, като внасят разнообразие в живота им тези взаимни посещения След наздравиците домакините отправиха първия музикален поздрав - китка от весели народни песни под акомпанимента на майстора на акордеона Николай Караджов.

          Последва коледарски обичай, представен от гостите - група „Бяла роза", а в ролите на стопанките и техните мома и момък се вживяха боляровци. Заредиха се песни за домакина и гостоприемната му стопанка, за хубавата мома и добра къщовница, за работливия син, отмяна на баща си в полската работа. Завършекът беше коледен  благослов, произнесен топло и патетично. А после започнаха танците: право хоро, кръшна ръченица, романтичен блус... Дискоритъмът също се оказа обичан за многобройната компания, която затанцува буйно.

          С букет от хумористични песни поздрави всички веселякът бай Станчо Петров, а гостенките от песенната група отговориха с китка от игриви народни песни.

          Разиграването на томбола внесе оживление и подсили забавното настроение. До късно през нощта продължи веселието. И всеки дълго ще го помни навярно! 

  •