Начало » Новини » Новинa
Актуално
В памет на Апостола

21 Февруари 2017

В памет на Апостола

Бинка Величкова

      И най-малките дечица от „Детски рай" - с. Шарково (филиал на ДГ „Здравец" - град Болярово) отдадоха почит на Васил Левски подобаващо. В навечерието на 144-годишнината от неговата гибел техните стихове и песни бяха искрено възпоменание за делото на Апостола.

      Под умелото ръководство на своите обичани учителки Мария Георгиева и Султанка Димитрова малките им възпитаници получиха помощ и чудесна подготовка, затова се представиха великолепно, трогателни в своята детска непосредственост и сърдечна чистота!

      Родолюбието е нравствена ценност, която се възпитава наистина отрано - с подходящи прояви като тази, а и чрез много други форми, разбира се. Защото на отечеството ни са нужни достойни българи и патриоти, горди с героичното му минало и с родолюбиви мечти за неговото бъдеще! А не авантюристи и гурбетчии или дори най-тъжният вариант - невъзвращенци... Затова за тях, за нас, нека синеокият Апостол на националната свобода бъде и сега, и завинаги наша духовна реликва! Светиня и морално оръжие, надежда, упование и знаме! 

  •