Начало » Новини » Новинa
Актуално
Да пребъде независима България!

22 Септември 2017

Да пребъде независима България!

 

                   Уважаеми съграждани, скъпи жители на община Болярово,

 

         Преди повече от столетие, през далечната 1908 година, изстрадалата ни родина получава окончателно своята независимост. Паметно събитие, което историята с гордост вписва! За да ни го припомня ежегодно на 22 септември- все така мащабно, извисено, с почит пред величието на онези трогателни народни копнежи, които стават накрая сбъдната реалност!

        Развълнуваният княз Фердинанд прочита манифеста, с който България се обявява за независима държава. А после тържествено е коронясан за цар - от търновския митрополит в достолепната старинна църква „Свети четиридесет мъченици".

        Оттогава, та и досега отечеството ни е равноправно с другите държави върху картата на Европа и света. Добиването на национална самостойност и признание става гаранция за просперитет, укрепва самочувствието ни на обединен и силен народ.

         Този ден се превърна в почитан национален празник, в равносметка на миналото и послание към бъдещето. Затова нека си пожелаем повече родолюбие, по-ярки мечти и много достойни дела! За да пребъде независима България!

 

Честит празник!

 

Христо Христов, кмет на община Болярово

 

 

 

  •