Начало » Новини » Новинa
Актуално
Един запомнящ се урок по БДП

27 Септември 2017

Един запомнящ се урок по БДП

            На 26.09.2017г. в ОУ „Стефан Караджа", с. Стефан Караджово, общ. Болярово, се проведе урок по безопасно движение по пътищата с учениците от I, II и III клас. Гост на малките ученици беше служителят от РПУ  Христо Станчев.  Появата му предизвика вълнение у децата                               .

            Госпожа Карагьозова, директор на училището, представи полицая на учениците и обяви, че урока се провежда по повод „Седмица за превенция на детската пътна безопасност". 

            Урокът се проведе в класната стая на първи клас с тренажори „Светофар" и „Пътни знаци". Нагледните пособия направиха урока забавен, интересен и запомнящ се. Под ръководството на госпожа Красимира  Николова  учениците участваха в симулация на пътна обстановка, показаха наученото по БДП, припомниха си позабравени правила, познаваха пътни знаци. Особено внимание беше обърнато на безопасното движение и преминаване на улицата от пешеходците. Припомниха се светлините на светофара. Научиха, че звукът на светофара е предназначен за незрящи хора.

            Интересният урок предизвика множество въпроси, на които г-н  Станчев  отговори компетентно.

            След урока, на учениците бе представена презентация, която бе изпратена от БЧК Ямбол. Те се запознаха с любопитни факти, както и с различните начини на поведение, когато са пешеходци, велосипедисти или пътуват в кола.

            Урокът показа, че сътрудничеството на училището с полицията е необходимо и ползотворно. А интересът на децата, който този урок предизвика, че би било добре срещите между децата и служителите на полицията да са по- чести, за да бъдат по- добре усвоени и запомнени важните за живота и здравето на всеки правила. 

 

  •