Начало » Новини » Новинa
Актуално
Благородна кауза в името на децата

13 Декември 2017

Благородна кауза в името на децата

 

Бинка Величкова

 

         Проект с хуманна насоченост стартира на 7 декември 2017 г. в село Стефан Караджово, община Болярово под наслов: „Топъл обяд". Той се осъществява от Областния съвет на Българския червен кръст - Ямбол, съфинансиран от община Болярово като партньор по проекта. Стойността на съфинансирането е в размер на 4410 лв., а срокът на действие - 75 учебни дни, до края на март 2018 г. Целева група на проекта са учениците от ОУ „Стефан Караджа", чийто социален статус е твърде нисък. Основната цел на този благороден по своята цел проект е повишаване на здравния статус и качеството на живот на децата чрез обезпечаване на рационално и балансирано хранене през тежките зимни месеци с организиране на трапезария, в която се предлага вкусна и калорична, здравословно приготвена храна.

       Директорът на основното училище Дора Карагьозова посрещна драги гости в този ден: кметът на община Болярово Христо Христов, София Минева (председател на Общински съвет на БЧК), инж. Митко Филипов, директор на Областен съвет на БЧК, Гергана Георгиева, специалист н БЧК, медийни представители.

         Обядът (мусака и сочни ябълки за десерт) бе прилежно сервиран от доброволците на БМЧК, действащ в училището.

         Несъмнено подписаният договор за партньорство по този чудесен проект е благородна кауза в името на бъдещето, олицетворявано от децата! 

  •