Начало » Новини » Новинa
Актуално
Колективните проблеми на ежедневието и тяхното загрижено обсъждане

26 Април 2018

Колективните проблеми на ежедневието и тяхното загрижено обсъждане

 

Бинка Величкова

 

     На 25 април 2018 година се състояха общоселски събрания в селищата Вълчи извор, Горска поляна и Ружица. Мероприятия, на които присъства кметът на община Болярово Христо Христов, а домакини и организатори бяха кметските наместници на съответните села. Местните ръководители отчетоха пред своите съселяни направеното през изтеклата 2017 г., като не спестиха и информацията за онова, което не е сторено, обаче трябва да бъде реализирано, защото би довело до подобряване на битовото ежедневие на всички тези населени места.

     Райка Николова е отскоро кметски наместник на с. Вълчи извор, но е местна жителка, добре познава проблемите на селото и в частност тези на всеки от жителите. Хората се отнасят с доверие към младата жена, свикнала да се бори с трудностите и в личен план. След ранната смърт на съпруга си сама отглежда синовете си, ученици в боляровското училище, пътуващи ежедневно дотам. Тя изтъкна най-належащите за решаване проблеми, а после присъстващите повдигнаха и други въпроси пред общинския кмет, свързани с благоустрояването: кърпене на улици и междуселски пътища, почистване и ремонт на селските чешми и на терена около читалището, укрепване на моста, влошаване качеството на питейната вода след обилни валежи, дрениране на параклиса, който се наводнява и така се руши. Г-н Христов обеща съдействие и подкрепа, а това подейства обнадеждаващо на жителите.

      Това е първи мандат на Стоян Михов като кметски наместник на Горска поляна. Човек уважаван, мъдър, уравновесен, коректен, услужлив, благовъзпитан. Личност с ценни качества на грижовен ръководител. Той се отчете за стореното през 2017 г. и набеляза какво му предстои. Благодари на хората за тяхната подкрепа и доверие. А те подсказаха чрез изказванията си още колективни проблеми в селището, които не търпят отлагане: липсата на мобилно и интернет покритие, мътната вода след всеки дъжд. Не скриха вълненията си  около организирането на предстоящото освещаване на ремонтирания църковен храм на 21 юли тази година и т.н.

      И в село Ружица кметският наместник Красимир Костов е местен човек. Той умело ръководи селището вече доста години. След равносметката му за извършеното през 2017 г. последваха откровени и актуални изказвания от аудиторията. И тук пролича доверието на хората в общината в общинската и местната власт. 

  •