Начало » Новини » Новинa
Актуално
6-ти май – Ден на храбростта и празник на българската армия

6 Май 2018

 

6-ти май - Ден на храбростта и празник на българската армия

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ДАМИ И ГОСПОДА,

 

         В историческия и традиционния календар на всеки народ има светли дати, има празници с непреходно значение. Защото те имат своите дълбоки корени в миналото. И всяко тяхно честване, всяко тяхно отбелязване ни зарежда с ново национално самочувствие, с нови духовни сили и енергия, с нов прилив от патриотизъм.

         За българския народ такъв празник е 6-ти май - Денят на храбростта, ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец. Ние тачим името на светия великомъченик, защото той е олицетворение на храбростта, защото е покровител на всички, които с много воля, доблест и героизъм защитаваха отечеството от поробителите, отстояваха правото на свободен живот. И тъкмо заради това няма нищо по-естествено за българите 6-ти май да е Ден на храбростта и празник на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава.

         В този ден, уважаеми съграждани, искам да поздравя хилядите доблестни български войни и да склоня чело в знак на признателност към всички, които жертваха живота си за свободата и независимостта на родината ни.

         Коленича пред българската храброст!

         Честит празник и на всички именници в общината!

        

 

 

 

                                                                   ХРИСТО ХРИСТОВ

                                                                   кмет на община БОЛЯРОВО

 

 

 


 

  •