Начало » Новини » Новинa
Актуално
С критичен поглед към настоящето и алтернативна визия за бъдещето

7 Ноември 2018

 

С критичен поглед към настоящето и алтернативна визия за бъдещето

 

Бинка Величкова

 

        Интересни  многолюдни бяха срещите на депутата социалист Кристиан Вигенин с избиратели от община Болярово. Те се състояха на 1 ноември 2018 година, като първата от тях беше с хората от село Шарково. Но, узнали за събитието, тук бяха дошли и множество животновъди от други селища на общината (град Болярово, с. Воден, с. Крайново, с. Странджа, с. Горска поляна и др.). Всички те продължават да живеят с покрусата от умъртвяването на стадата овце и кози и загубите, свързани с тази кампания, довела до унищожаване на препитанието им практически.

         На срещата присъстваха освен местният кмет Иван Апостолов, и кметът на община Болярово Христо Христов, заместник-кметът Нина Терзиева, како и председателя на Общинския съвет на БСП Атанас Дженков.

         В своето обръщение към хората г-н Христов поясни, че срещата в Шарково е по искане на земеделските производители от региона и по-конкретно животновъдите. И предостави възможността на г-н Вигенин да изслуша хората и да стори необходимото в качеството си на народен представител.

          В своето експозе той обобщи случилото се през лятото и зловещата му роля за поминъка в района. Но виновниците трябва да бъдат изобличени и да си получат заслуженото. Защото в основата на това безумие стоят далавери, които навярно са били предварително панирани. Именно на това се дължат абсурдите, до които се стигна после.

         Хората от присъстващата аудитория споделиха недоволството си от заплащането на умъртвените принудително животни. Според тях тази чума бе нещо тенденциозно и измислено, реално заболяване нямаше.

         Практически сега тези хора са безработни, а продължават да плащат осигуровки. Макар че нямат приходи, а и не получават никакви обезщетения за нереализираната продукция. Ето, повече от четири месеца вече се бавят изследванията от взетата кръв н животните - един от абсурдите на ситуацията. И друг абсурд: идват проверки от Министерството на земеделието и БАБХ, а животните ги няма. Забраната за отглеждане на други животни все още не е вдигната, така че с какво ще се препитава тези стопани занапред?! Наложително според хората е прокуратурата да провери доколко правилни и основателни бяха действията на БАБХ, оглавявана от Дамян Илиев. Тези и други въпроси засегнаха в изказванията си Ани и Тошко (гр. Болярово), Калинка Ковачева (с. Воден), Димитър Панайотов (с. Шарково), Пламена (с. Горска поляна), Михаил Дженков... Г-н Вигенин направи коментар на обсъжданите от хората проблеми, изразявайки готовност за съдействие. БАБХ наистина се нуждае според него от преструктуриране, но управляващите едва ли ще сторят това, защото премиерът Борисов мълчи.

        Привечер на 1 ноември, придружен от същия състав, г-н Вигенин се срещна с членове и симпатизанти на БСП от Болярово,  както и с общественици, граждани. И тук отношението към действията на сегашното правителство бе критично. В своите изказвания г-н Жельо Желев, г-н Ангел Тодоров1 г-н Атанас Дженков, г-ж Керанка Карастоянова изразиха актуални становища, призовавайки към единство в самата БСП, към по-добра консолидация. Така хората в страната ще знаят, че БСП е алтернативата за управлението в България. А в нейната визия за бъдещето на страната са заложени реални концепции относно здравеопазването, образованието, битовата престъпност, икономическия растеж, развитието на селските райони и т.н. По повдигнатите от хората въпроси разяснения даде и общинският кмет г-н Христов - убедително и компетентно.

        Накрая групата гости от Болярово и г-н К. Вигенин се отправиха към с. Стефан Караджово. На тази среща, организирана чудесно от оглавяващия местната партийна структура Димитър Димитров, бяха тържествено връчени от г-н Вигенин членските карти на младите социалисти от новоучредената младежка партийна организация в селището, състояща се от 14 членове. За неин председател бе избран Красимир Петров Бодуров, предприемчив млад човек, с изразени лидерски качества. Честито, мили млади хора! Дерзайте!


 

  •