Начало » Новини » Новинa
Актуално
Общинският кмет Христо Христов отговаря на въпроси на ученици в радиопредаване и присъства на урок, изнесен от ученик На 30 октомври 2018 година общинският кмет Христо Христов бе гост на училище СУ „Доктор Петър Берон“- град Болярово. След като в предходната седмица, ученици заеха за един ден мястото на кмета, заместник-кмета и секретаря, в училището ученици застанаха на мястото на директора, педагогическия съветник и завеждащия административния отдел. Ученикът Пламен Димов бе заел мястото и на преподавателката по български език Янка Микова и изнесе открит урок пред гостите: общинския кмет Христо Христов, директора Васил Гаджуров (на чието място за деня бе ученикът Димитър Николов), педагогическия съветник София Минева (нейното място бе заето от ученичката Юлиана Панайотова), Янко Анев (общински съветник и училищен лекар), Иванка Новакова (класната ръководителка на 12 клас, където бе урокът), Янка Микова (преподавателката по български език). Това отново бе във връзка с инициативата на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. Преди да влезе в часа по български език, господин Христов бе гост на поредното издание на рубриката „Влез в час“ по БНР – Бургас, което бе предавано от СУ „Доктор Петър Берон“. Водещият разказа на слушателите за град Болярово и провери знанията на учениците за техния край и за някои факти и имена, свързани с община Болярово. Разказа, разбира се, и за училището – домакин на това издание. Разговорът продължи с директора на училището, който разказа накратко как и кога е дошъл в боляровското училище и какво го мотивира да работи толкова години като преподавател и като директор. Следващият събеседник бе общинският кмет Христо Христов. Той също разказа за своя житейски и професионален път, изцяло свързан с община Болярово и обществената сфера, работата в полза на хората. Кметът отговаря на въпросите на учениците от 12 клас, а те бяха свързани с това доколко трудна и отговорна е работата на местен управник, за проектите, реализирани на територията на общината ни и разбира се – оптимист ли е за бъдещето на общината и как ще задържи младите хора тук. Оптимистично завърши разговорът с младите хора, които споделиха своите идеи и визия за своето развитие. Господин Христов отново ги призова каквато и реализация да изберат за в бъдеще, винаги да помнят корените си и да останат в България, колкото и да е трудно, а защо не и да се завърнат в общината. Защото няма по-удовлетворяваща работа, от тази в полза на родината и родния край

13 Ноември 2018

 

Общинският кмет Христо Христов отговаря на въпроси на ученици в радиопредаване и присъства на урок, изнесен от ученик

 

         На 30 октомври 2018 година общинският кмет Христо Христов бе гост на училище СУ „Доктор Петър Берон"- град Болярово. След като в предходната седмица, ученици заеха за един ден мястото на кмета, заместник-кмета и секретаря, в училището ученици застанаха на мястото на директора, педагогическия съветник и завеждащия административния отдел. Ученикът Пламен Димов бе заел мястото и на преподавателката по български език Янка Микова и изнесе открит урок пред гостите: общинския кмет Христо Христов, директора Васил Гаджуров (на чието място за деня бе ученикът Димитър Николов), педагогическия съветник София Минева (нейното място бе заето от ученичката Юлиана Панайотова), Янко Анев (общински съветник и училищен лекар), Иванка Новакова (класната ръководителка на 12 клас, където бе урокът), Янка Микова (преподавателката по български език).

       Това отново бе във връзка с инициативата на фондация „Джуниър Ачийвмънт България".

         Преди да влезе в часа по български език, господин Христов бе гост на поредното издание на рубриката „Влез в час" по БНР - Бургас, което бе предавано от СУ „Доктор Петър Берон".

         Водещият разказа на слушателите за град Болярово и провери знанията на учениците за техния край и за някои факти и имена, свързани с община Болярово. Разказа, разбира се, и за училището - домакин на това издание. Разговорът продължи с директора на училището, който разказа накратко как и кога е дошъл в боляровското училище и какво го мотивира да работи толкова години като преподавател и като директор.

        Следващият събеседник бе общинският кмет Христо Христов. Той също разказа за своя житейски и професионален път, изцяло свързан с община Болярово и обществената сфера, работата в полза на хората. Кметът отговаря на въпросите на учениците от 12 клас, а те бяха свързани с това доколко трудна и отговорна е работата на местен управник, за проектите, реализирани на територията на общината ни и разбира се - оптимист ли е за бъдещето на общината и как ще задържи младите хора тук.

     Оптимистично завърши разговорът с младите хора, които споделиха своите идеи и визия за своето развитие. Господин Христов отново ги призова каквато и реализация да изберат за в бъдеще, винаги да помнят корените си и да останат в България, колкото и да е трудно, а защо не и да се завърнат в общината. Защото няма по-удовлетворяваща работа, от тази в полза на родината и родния край


 

  •