Начало » Новини » Новинa
Актуално
Последна работна среща за годината на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

24 Декември 2018

 

Последна работна среща за годината на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

 

Последната за календарната 2018 година оперативка на общинското ръководство с кметовете и кметските наместници на населените места от общината, се проведе на 18 декември. На нея присъстваха, освен общинския кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева и секретарят Мария Чанева.

Като основен проблем за момента кметът определи снабдяването на населението с дърва за огрев, което приключва едва през декември. Въпреки че вината е основно в късното започване на добива, през следващата година това ще бъде отстранено като проблем и ще се планира много по-рано, има вероятност и полагащото се количество на домакинство да е повече. Това ще стане ясно по остатъка и планирания добив през идващата година.

Всеки от присъстващите кметове и кметски наместници ще представи отчет за работата си през мандата пред населението догодина, защото 2019 е последната от този мандат. И съответно ще прецени дали има сили и желание да продължи да работи и решава проблемите на хората в съответното населено място.

Общинският кмет благодари на колегите си за съвместната работа през изтичащата година - една динамична и не особено лека година. Заяви на присъстващите, че не очаква и идващата година да е лесна - предвид немалкото работа при подготовката на предстоящите два вида избори (за евродепутати и местна власт), а и остават нерешени проблеми. Въпреки всичко, той пожела да е по-спокойна и хармонична, да бъде посрещната с повече оптимизъм.

Секретарят Мария Чанева постави някои текущи въпроси. Част от кметовете и кметските наместници също поставиха въпроси и проблеми пред общинското ръководство и получиха своевременен отговор.

 

.


 

  •