Начало » Новини » Новинa
Актуално
Пролетна гостенка в детската градина

22 Март 2019

Пролетна гостенка в детската градина

 

 

         Първа пролет - дата, символизираща събуждането от зимната вцепененост, обновлението в природата и надеждите за слънце, бодрост и цветни пролетни дни...

          На 21 март 2019 г. ефирно красива гостенка посети детската градина в Болярово - Пролетта, в чиято роля се вживя малката красавица Георгия от група „Мики Маус". Но в очакване на дивната Пролет дечицата от двете групи изпяха много песнички, рецитиращи стихчета, отлично подготвени от своите грижовни учителки: госпожа Гочева и госпожа Борисова на по-малките и госпожа Ставрева и госпожа Христова на по-големите.

        Те с радост посрещнаха нежната, усмихната и слънчева красавица Пролет, под чието докосване с вълшебната пръчица всичко живо се събужда от зимната летаргия. Последва поздрав и от нея, прекрасната гостенка. После - отново стихове, прославящи животворната вълшебница.

         Танцът на жабчетата на група „Буратино" и танцът с обръчи на група „Мики Маус" бяха изпълнени чудесно от дечицата и заслужаваха аплодисментите на гостите.

         А салонът - декориран великолепно с изцяло пролетна украса, която допълваше пролетното настроение на публиката от родители и близки на децата, въпреки мрачното и дъждовно време. Нова пролет - нови надежди, добре го е казал нашият мъдър народ. Затова нека си пожелаем пролетни пориви към нови мечти, понесени от крилете на надеждата.  

  •