Начало » Новини » Новинa
Актуално
Със среща в ДСХ – село Воден приключиха посещенията на социалните заведения от общинското ръководство

23 Март 2019

 

Със среща в ДСХ - село Воден приключиха посещенията на социалните заведения от общинското ръководство

 

            На 19 март 2019 година се състоя последната среща с персонала на социалните заведения на територията на общината. Тя беше в Дома за стари хора в село Воден. На срещата присъстваха председателя на Общински съвет-Болярово Атанас Дженков, общинският кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева.

          Освен директора на дома Златка Янева и всички работещи там, присъстваха и домуващи, изразили желание да се включат и вземат отношение.

           Преди да се присъедини към срещата, кметът на общината мина по стаите, за да види част от домуващите и да поговори с тях. Всички те, включително и семейството, което е пристигнало днес, споделили,че се чувстват добре и им харесва в това социално заведение. Радват се, че има кой да се грижи за тях в последната част от живота им и са доволни от храната, условията и полаганите грижи за тях от санитарите и медицинските лица.

            Сред основните проблеми, които споделиха директорът и колегите й са ниското заплащане, което е като цяло в социалната сфера, но за жалост, не се определя от общината, а за цялата страна с разпоредби на  които не може да се влия на местно ниво.

          Другият проблем, който е сред основните в дома, е липсата на още един санитар. Трудно  се справят с толкова малко, а работа а наистина много. Разбират, че е било решение, заради малкото средства, отпуснати за издръжка на заведението, но г-жа Янева помоли да се помисли да вариант, защото е крайно необходимо.

          Получен е констативния протокол от поредната проверка и ще се работи по отстраняването на посоченото в забележките. Постоянните сигнали, които предизвикват проверки, също притеснява част от служителите и директора, защото тези проверки отнемат голяма част от времето им, което могат да отделят за потребителите и различни инициативи. Не смятат това за коректно, особено ако сигналите идват от техни съселяни.

          Присъстващите потребители - Георги от Денница (един от първите настанени) и дядо Стоян - и двамата дългогодишни обитатели на дома, споделиха, че се чувстват отлично тук, имат възможност да излизат и посещават различни мероприятия в общината. Радват се на своя избор да изживеят старините си тук, благодариха сърдечно на общинското ръководство и целия персонал на дома за непрестанните грижи, които се полагат за всички тях.


 

  •