Начало » Новини » Новинa
Актуално
Срещи с населението на селата Оман и Денница

23 Март 2019

 

Срещи с населението на селата Оман и Денница

 

            На 20 март председателят на Общински съвет-Болярово Атанас Дженков и кметът на община Болярово Христо Христов се срещнаха с жителите н селата Оман и Денница, за да изслушат техните въпроси и проблеми и да им разяснят какво предстои да се случи през годината в конкретните населени места. На срещата присъства и главният експерт „ТСУ" в общината, отговарящ пряко за ремонтите Васил Палов.

           В село Оман въпросите не бяха никак малко - както към кметския наместник Мара Минева, така и към гостите. Всички те отделиха време и внимание на всеки един жител и въпрос и срещата бе ползотворна, но останаха въпроси и за следваща такава.

          Пред населението направи отчет за извършената работа през 2018 година кметският наместник Мара Минева. Тя изложи пред хората основните неща: събраните данъци и такси, извършените ремонти, отбелязаните празници и завърши с най-необходимото, което по нейна преценка трябва да се извърши през настоящата година - належащи ремонти, включително на църковния храм.

           Кметът на общината отговори, че за църквата има готов проект, но се търси начин за финансиране. Престои да се ремонтират и част от пътищата - участъците, които са най-влошени. Контейнери ще бъдат доставени, дървата на населението за огрев също, и то в срок, на същата цена.

          Въпросите в село Денница бяха по-малко, но конкретни. Кметският наместник Димитрина Хаджиева отправи три въпроса: откъде ще се добиват дървата за селото тази година; има ли възможност автобусите да влизат в селото не само вечер, но и сутрин в съответните дни (вторник и петък) и има ли предвиден ремонт на пътя до гробищния парк. Въпроси имаха и част от останалите жители. На всички тях бе отговорено, съобщено бе и какви ремонти предстоят да се извършат през годината в селото.

 

 


 

  •