Начало » Новини » Новинa
Актуално
Заслужено отличие за д-р Янка Николова

8 Април 2019

Заслужено отличие за д-р Янка Николова

 

 

            На 6 април 2019 година, по повод Световния ден на здравето и празник на всички медицински работници - 7 април, за поредна година, бе връчено най-високото лекарско отличие за град Ямбол - наградата „Хипократ".

           Наградата в област"Хуманна медицина" тази година бе за д-р Румен Рунков, а в област "Дентална медицина"- за д-р Пенчо Пенчев.

            С почетен знак „Герб на община Ямбол" бяха удостоени 11 здравни работници, сред които и д-р Янка Николова. Заслужена награда за дългогодишния всеотдаен труд на нашата видна съгражданка. Д-р Николова е родом от областния град, но от дълги години е свързана с нашия град. Освен че е омъжена в Болярово, и има стоматологична практика тук, тя е член на църковното настоятелство при храм „Свети Димитър" и един от инициаторите за възвръщане на празника на града Димитровден. Отличен и доказан професионалист и добър и благороден човек, тя активно участва в събитията в града, подпомага финансово и почти всеки празник.

             Честита заслужена награда от всички от ръководството на община Болярово и всички боляровци и много още бъдещи успехи на д-р Янка Николова са искрените пожелания към нея, отправени по този повод!

 

  •