Начало » Новини » Новинa
Актуално
Празникът на ОУ „Стефан Караджа“ – весел, цветен и красив!

21 Май 2019

Празникът на ОУ „Стефан Караджа" - весел, цветен и красив!

 

На 11 май 2019 година, рождената дата на своя патрон, чества ежегодно празника си ОУ „Стефан Караджа" - село Стефан Караджово. Тази година, по изключение, бе отбелязан на 20 май, като стана и част от тържествата за честването на 115 годишнината от създаването на НЧ „Стефан Караджа - 1904", 130 години от преименуването на селото, 179 години от рождението на Стефан Тодоров Димов (Караджата) и традиционния събор на селото.

Скъпи гости на празника бяха Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности" към община Болярово) и Димитър Димитров - кмет на село Стефан Караджово.

С химна на България и след това мажоретен танц на чудесните танцьорки бе открит празника. Към присъстващите се обърна директорът на училището Дора Карагьозова, която поздрави всички учители и ученици с патронния празник и сподели радостта си от множеството успехи, постигнати на различни състезания. Тя с гордост връчи грамоти и награди за отличен успех на: Даниел Илиев (3. клас), Михаил Ангелов (3. клас), Камен Райчев (3. клас), Даниел Купов (4. клас); четвъртокласниците, които освен отличници са отлично представили се като участници за първи път и в шахматен турнир в Ямбол Станислав Иванов, Николай Петров и Илия Илиев; Мирослав Стоянов (5. клас), Теодора Баргева (7. клас), Мария Игнатиева (7. клас), Джулия Илиева (7. клас). Госпожа Карагьозова прочете и поздравителен адрес от кмета на общината до колектива на училището по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май.

Към учителите и учениците се обърна и Кольо Пехливанов, който ги поздрави от свое име и от името на кмета на общината и връчи поздравителен адрес и парична сума - подарък за празника на училището.

Кметът на селото Димитър Димитров също поздрави учителите и учениците за празника им. Това училище е завършил той, сподели с умиление и гордост и се радва, че в салона е един от неговите учители: Димитър Дичев. Умери ги,че кметството винаги ще помага на училището с каквото може.

Водещите - петокласниците Мирослав и Атанас и третокласникът Даниел се справиха отлично, като представяха поредността на участниците в богатата и разнообразна празнична програма.

Рецитал, посветен на 179 години от рождението на националния герой и патрон на училището Стефан Тодоров Димов - Караджата представиха талантливи рецитатори от училището, подготвени от преподавателя по български език - г-н Бойлов.

С оригинален танц на фона на песента „Детска планета" се представиха момичетата от първи и втори клас под ръководството на Венета Петкова. Бяха толкова красиви, цветни, талантливи и предизвикаха заслужени аплодисменти в залата от родители, близки и другите гости.

Рецитал, посветен на 24 май под наслов „Върви народе възродени!" представиха друга сборна група ученици, подготвени от преподавателката Красимира Николова. Следващият фолклорен танц, подготвен от госпожа Пехливанова, бе на героична тематика - песента за Райна княгиня, която бе изиграна от петокласничката Микаела, носеща байряка „Свобода или смърт".

Последните участия бяха с оригинални сценки на съвременна тематика. Седмокласничките Мария и Теодора представиха иронична сценка за съвременните социални мрежи, а финалната сценка представи съвременните ученици в час, подготвени от Марина Динкова.

Финалът бе поставен от модерен танц, предизвикал бурни аплодисменти за пластичните танцьорки.

Чудесна бе програмата и тази година на учениците от ОУ „Стефан Караджа", подготвени отлично от своите преподаватели. Дано са все така ученолюбиви и талантливи и да носят много успехи на родното училище!

 

  •