Начало » Новини » Новинa
Актуално
На добър час, мили бъдещи първокласници!

31 Май 2019

На добър час, мили бъдещи първокласници!

 

         На 31 май 2019 година дойде часът на раздяла с по-големите деца от група „Мики Маус" в ДГ „Здравец" - град Болярово (както и с част от децата във филиалите) - бъдещите първокласници.

        С гордост и малко тъга, учителките им Надя Ставрева и Стоянка Христова застанаха пред тях, за да ги изпратят с кораба „Щастливо детство", на които двете бяха капитани в това последно пътуване в морето на знанието и познанието.

  Децата в последния им ден в детската градина бяха дошли да видят и директорът Калина Гюрова, любимите лелички, които ги поеха от почти бебета и изгледаха до днес, родители и разбира се - бъдещата им учителка в първи клас, Мария Тодорова, придружена от друга учителка на малко по-големите от тях - Велина Вачева.

       Учителките бяха подготвили интересно последно пътешествие с кораба и бяха дали задача да съберат посланията от трите острова - Математика, Български език и Околен свят, за да получат послание от тях. Децата смело плуваха в света на математиката - показваха отличните си познания, броиха, редяха цифри. На втория остров също се справиха отлично с думите, буквите и сричките, чудесни бяха и познанията им за природата. И така, те сглобиха посланието: „Довиждане, детска градина, здравей първи клас!"

        Децата пяха, рецитираха и се прощаваха с детската градина. На добър час им пожелаха и по-малките им приятели от група „Мики Маус", дадоха им съвети, а бъдещите първокласници отвърнаха,че винаги ще помнят наученото тук, първите учителки, лелите, приятелите. Учителките им пожелаха да не ги забравят и винаги да са така ученолюбиви и добри.

        Накрая госпожа Гюрова раздаде свидетелствата на бъдещите първокласници, а тяхната първа учителка в училище Мария Тодорова се обърна към тях, възхитена от отличната им подготовка и им каза, че ги очаква наесен в училище.

       На добър час, мили бъдещи първокласници! 

  •