Начало » Новини » Новинa
Актуално
Ловци дариха защитно облекло на медици във Воден

21 Април 2020

С пълно оборудване от защитни облекла работи вече персоналът в Дома за стари хора в село Воден, община Болярово. На 16 април там получиха шлемове, очила и ръкавици за всички 13 служители. Те са осигурени като дарение от боляровското Ловно-рибарското сдружение „Странджа" и Националния ловно-рибарски съюз. От общината още в първите дни на извънредното положение бяха предоставени дезинфектанти и предпазни маски, както за персонала, така и за потребителите.
Засилени са мерките в Дома за стари хора в село Воден, както и във всички социални
заведения в общината. „При нас и в неепидемична обстановка изискванията към хигиената са били на много високо ниво, но сега сме предприели още по-сериозни мерки, съгласно заповедта на кмета на общината и на министъра на здравеопазването", обяснява директорът на дома Златка Янева.
Свижданията и посещенията на външни лица в момента са забранени, но в Дома не пропуснаха да отбележат и Великден. На 16 април кметът на общината Христо Христов и Корнелия Нинова направиха дарение за възрастните хора от козунаци и други хранителни продукти.
Такива дарения получиха и в центровете за възрастни хора с деменция и с увреждания в Мамарчево, в защитеното жилище за възрастни хора в Болярово и в защитеното жилище за жени с умствена изостаналост в града. 

  •