Начало » Новини » Новинa
Актуално
Пореден призив за ремонт и маркировка на републиканските пътища в община Болярово

28 Април 2020

Пореден апел отправя община Болярово към агенция „Пътна инфраструктура" за ремонт и поставяне на пътна маркировка на републиканските пътища.
От регистрираните през миналата година 18 пътно-транспортни произшествия, само 3 са в границите на град Болярово. Всички останали са се случили на пътища втори и трети клас, за чието управление и организация на движението отговорност носи агенция „Пътна инфраструктура", се посочва в доклада за състоянието на безопасността на движение в община Болярово и анализ на пътнотранспортните произшествия, одобрен от Общинския съвет заедно с програма за действие за тази година. За щастие, няма загинали при катастрофите в боляровско през миналата година. Ранени са двама души - все при катастрофи на второкласния път ІІ-79, останалите произшествия са само с материални щети, но отново са се случили предимно по републиканските пътища. Девет от катастрофите са на път втори клас Елхово-Болярово-Бургас, две на третокласния път разклон Поляна-Стефан Караджово-Кошу дере.
Освен необходимостта от ремонт и полагане на маркировка, сред причините за настъпване на ПТП са несъобразена скорост, отнето предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества. Това налага извода за необходимост от засилване на работата на контролните органи, които имат правомощия по Закона за движение по пътищата, се посочва още в доклада.
От общината настояват и съвместно с Областно пътно управление да се предприемат действия за ограничаване на скоростта на движение по обиколния път на гр. Болярово. 

  •