Начало » Новини » Новинa
Актуално
Посещенията в зелените площи вече са позволени

29 Април 2020

 Посещенията в зелените площи на населените места в община Болярово вече са позволени за децата до 12 години, но само в присъствието на техни родители. Това не важи обаче за междублоковите пространства, гласи заповед на кмета на общината Христо Христов във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
Часовият интервал за разходки с деца до 12 години е от 9:30 часа сутринта до 18:30 вечерта. Те трябва да бъдат придружавани от не повече от двама възрастни - родители или членове на семействата им.
До 9:30 часа и след 18:30 часа е разрешено собствениците на кучета да разхождат своите домашни любимци, но не повече от един.
Посещенията в зеленитуе площи трябва да са при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.
Гражданите трябва да бъдат с предпазни маски и да спазват физическа дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства, да избягват докосването на повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи. Забранена е употребата на алкохол на територията на зелените площи.
Всички нарушители подлежат на наказание на основание чл. 63, ал. 1 и 7 от Закона за здравето, чл. 73 от дминистративнопроцесуалния кодекс и чл. 2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание на 13 март 2020 година.
Община Болярово призовава: Бъдете отговорни към Вашето здраве и здравето на околните!

  •