Начало » Новини » Новинa
Актуално
Общината осигури топъл обяд за още 170 души

9 Май 2020

 От 11 май Община Болярово започва реализацията на одобрения за финансиране от Агенцията за социално подпомагане проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация - 2020 г.", съобщи заместник-кметът Нина Терзиева.
Проектът ще се реализира в 20-те населени места на общината до 19 юни 2020 година. Потребителите, които ще ползват услугата по проекта, са 170 души, които в момента не ползват подобни социални услуги на общината.
Проектът ще подпомогне лица от уязвими групи, които трудно осигуряват средства и не могат сами да задоволят ежедневните си потребности от храна в настоящата ситуация, което ще доведе до ограничаване разпространението на болестта.
Според предварителните проучвания, най-многобройна е групата на лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
От помощта ще могат да се възползват и - лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, както и уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.
Храната ще им бъде доставяна до дома от частна фирма, която ще изпълнява услугата като кетъринг.

  •