Начало » Новини » Новинa
Актуално
Тестовете за COVID-19 на полицаи, пожарникари и в социалните заведения на общината са отрицателни

22 Май 2020

 Отрицателни са всички тестове за коронавирусна инфекция на служителите на МВР, на Граничния полицейски участък, на участъка на службата за противопожарна безопасност и защита на населението. Не е доказан случай на COVID-19 и сред персонала и всички обитатели на социалните домове и защитени жилища за възрастни и хора с увреждания в Болярово, Малко Шарково, Мамарчево и Воден.
Изследванията бяха направени непосредствено след констатираните положителна проба от частна лаборатория на полицай от Малко Шарково. Той е бил на амбулаторно лечение и вече е добре.
Тестовете на персонала и обитателите на социалните заведения в община Болярово бяха направени от Регионална здравна инспекция - Ямбол на 19 май по разпореждане на здравното министерство във връзка с откритите огнища в домове за стари хора в Северна България. Отрицателните резултати показват, че предприетите още в началото на пандемията през март мерки от общинската администрация във всички обществени места са напълно целесъобразни.
Въпреки това от община Болярово призовават жителите да продължат да спазват стриктно препоръките на експертите за социална дистанция, дезинфекция и стриктна лична хигиена.
За това призовават и от Областния медицински съвет.
През последното денонощие има 11 положителни за COVID 19 проби от областта. 10 от случаите са на лица от Ямбол, един от община Елхово.
По данни на лекарите от областната МБАЛ „Свети Пантелеймон" всеки десети починал с коронавирусна инфекция в страната е от област Ямбол.

  •