Начало » Новини » Новинa
Актуално
Общината с искане към Пътно управление

26 Май 2020

 Жители на село Стефан Караджово настояват да се предприемат мерки за ограничаване на скоростта на движение на пътните превозни средства по републиканския път, пресичащ селото. Мотивът на хората е рискът за пешеходците да бъдат пометени от прелитащите през селото шофьори.
Това беше поводът за днешното заседание на място на Комисията по безопасност на движението в община Болярово с председател заместник-кмета на община Болярово Нина Терзиева. Беше обсъдено предложението на кмета на селото Димитър Димитров и жителите на село Стефан Караджово за поставяне на изкуствени неравности по главната улица на населеното място с цел ограничаване на скоростта на движение на превозните средства.
Пътят, минаващ през село Стефан Караджово, се стопанисва от Областно пътно управление-Ямбол. Ето защо комисията реши да отправи своето предложение, съгласно изискванията на Наредба № РД-02-20-10 от 05.07.2012 г. за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях, към директора на ОПУ-Ямбол Галин Костов.

  •