Начало » Новини » Новинa
Актуално
Ути Бъчваров ще готви за празника на Болярово

13 Октомври 2020

 Водещият на кулинарното предаване по БНТ "Бързо, лесно, вкусно" Ути Бъчваров ще бъде специален гост за празника на Болярово, съобщиха от общината. На 25 октомври, неделя, следобяд Ути ще приготви свои специалитети на живо пред жителите и гостите на града.
Проявите, посветени на храмовия празник на Болярово - Димитровден, започват още на 19 октомври, понеделник. Тогава ще се проведе състезание по народна топка с учениците от 3 и 4 клас в двора на Средно училище „Д-р Петър Берон". На следващия ден учениците от 5 до 7 клас ще се състезават по блитбол /вид футбол с ръбеста черно-бяла топка/, а в сряда, 21 октомври, за учениците от началния курс е предвидено състезание по петанк. За децата от детска градина „Здравец" пък същия ден са предвидени игри и здравно -развлекателен фитнес с балони.
Спортните занимания за децата ще продължат и през следващите дни със състезание по народна топка за учениците от 1 и 2 клас, спринт и щафета за по-големите, уличен баскетбол.
Забавление за възрастните подготвят и футболистите от ФК „Ботев", които в събота, 24 октомври, от 14 часа ще имат мач с гостуващ отбор на градския стадион в Болярово.
На 25 октомври след 10.30 часа пък Градският парк ще бъде огласен от състезание по пейнтбол. В централната част на Болярово ще бъде подредена изложба с творби на социалните заведения. А освен кулинарното шоу с Ути Бъчваров същия ден ще има и концерт, огнено шоу и празнична заря.
На 26 октомври - Димитровден, именикът отец Димитър Ингов ще отслужи празнична служба в храм „Св. Димитър", след което с традиционно литийно шествие иконата на Свети Димитър ще бъде пренесена от църковния храм до центъра на града. Там в 11.30 часа ще започне тържественото честване на празника с ритуал по издигане на националния флаг, знамето на община Болярово и на Европейския съюз. Отец Димитър Ингов ще отслужи водосвет за здраве, благополучие и благоденствие на всички жители и гости на общината. А след празничното приветствие от кмета на община Болярово Христо Христов ще започне и концертната програма с участието на местни състави.
Всички прояви за празниците на община Болярово са предвидени на открито с цел спазването на противоепидемичните мерки, като ще се следи и за спазването на физическата дистанция.

  •