Начало » Новини » Новинa
Актуално
Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

21 Октомври 2020

 Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града - Димитровден.
С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев" и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров, концертните прояви и традиционното литийно шествие с иконата на свети Димитър. Всички те бяха предвидени да се проведат на открито, но се очаква да съберат значителен брой участници - местни жители и гости от съседни общини, което би създало сериозни затруднения за спазването на ограничаващите противоепидемични мерки.
„От началото на пандемията регистрация на територията на община Болярово е минимална. Ситуацията в страната и съседните общини, обаче, няма как да не ни тревожи", коментира кметът на общината Христо Христов решението на общинското ръководство. С оглед запазването здравето на гражданите и минимизиране на риска от зарази, големите масови прояви за Димитровден се отменят.
Кметът Христов отправи благодарност към всички фирми и частни лица, направили за пореден път дарения за провеждането на празниците, като уточни, че събраните средства ще бъдат използвани за провеждането на други празнични прояви при по-безопасни за здравето и живота на хората условия.
Междувременно в седмиците преди Димитровден от общината бяха извършени редица благоустройствени мероприятия в града - по уличното осветление, по улиците, в парка.
В рамките на храмовия празник на Болярово в момента се провеждат спортни занимания с учениците от СУ „Д-р Петър Берон" и децата от детска градина „Здравец". Тяхната цел е основно да насърчи физическата активност на децата и младежите и да им създаде добри навици за здравословен начин на живот, допълни кметът на община Болярово Христо Христов. В учебните заведения и детската градина, както и във всички други общински институции е въведен стриктен контрол по спазването на дезинфекцията и физическата дистанция, съгласно указанията на здравните експерти.
Въпреки отмяната на масовите прояви, със заповед на кмета на общината, 26 октомври-Димитровден, остава неработен ден за жителите на Болярово.
Кметът Христов призова отново жителите на общината да спазват всички препоръки на здравните власти, най-вече за дистанция, дезинфекция и дисциплина.

  •