Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметът на общината Христо Христов: Гергьовден е един от най-големите празници, символ на постоянните грижи и мечти за изобилие, за богатство и по-добър живот на българите

6 Май 2021

Уважаеми жители на община Болярово,
След Великден, Гергьовден е един от най-големите празници, символ на постоянните грижи и мечти за изобилие, за богатство и по-добър живот на българите.
Днес е празник на животновъда. Това е и повод да се обърна с уважение и признателност към труда на всички фермери и земеделски производители, които развиват най-значимия икономически сектор в община Болярово. Благодарен съм и за това, че с лични средства и труд подпомагат и подновяването на инфраструктурата на общината, поддържането на традициите и културата. В едногодишния период на извънредно положение в страната вследствие на пандемията те помагат безрезервно и на най-уязвимите хора от общината - възрастните и хората с увреждания.
Днес празнуваме тържествено и Деня на храбростта и Празника на Българската армия. На 6 май, когато църквата чества подвизите на Свети Георги Победоносец, ние свеждаме глави пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. Този ден е и повод да почетем паметта на всички онези герои, дали живота си за свободата и независимостта на България.
Честит празник и на десетките именици на днешния Гергьовден.
Искам да Ви пожелая да сте здрави, усмихнати, щастливи и с гордост да носите името си.
Пожелавам на всички жители на община Болярово здраве, изобилие, семейни радости и благоденствие!
Честит празник!
Христо Христов, кмет на Община Болярово

 

 

  •