Начало » Новини » Новинa
Актуално
Три нови курса в училището в Болярово

12 Януари 2022

 Курсове за заварчици, маникюристи и шофьори организира средно училище „Д-р П. Берон" в Болярово. Инициативата е съвместно с общината, НТС-Елхово и ямболски център за професионално обучение. Записванията вече са в ход, а целта е да се разширят възможностите за трудова реализация на учениците. В курсовете могат да се включат и техни родители, отбеляза директорът на училището Дора Карагьозова.
Ръководството на учебното заведение и общината, както и местни фирми предприеха и съвместни действия за подсигуряването на необходимите им професионални готвачи, като изразиха готовност да осигурят работа и стипендии на ученици от СУ "Д-р Петър Берон". Общинското ръководство настоява от години за разкриването на паралелка с професионален профил към СУ „Д-р Петър Берон". Миналата година общината дофинансира обучението на девет ученика от Средно училище „Д-р Петър Берон" за придобиване на професионална квалификация за „Производство на кулинарни изделия и напитки" в НТС-Елхово.

Ето и подробности за курсовете:

СУ „Д-р П.Берон", гр.Болярово съвместнво с център за професионално обучение „Петър Йовчев и синове", ООД организират следните курсове на преферинциална цена за всички желаещи от гр.Болярово и селата от общината.
1. „Шофьорски курс" - теорията и част от практиката ще се провеждат в гр.Болярово. На курсистите няма да им се налага да пътуват до гр.Ямбол. Втората част от практиката ще се провежда в гр.Ямбол. Желаещите да се запишат в СУ „Д-р П.Берон". Цена на курса - 650 лв.
2. „Заварчик" - курса ще се провежда изцяло в гр.Болярово. Желаещите да се запишат в СУ „Д-р П.Берон".
Цена на курса - 350-400 лв.

СУ „Д-р П.Берон", гр.Болярово съвместнво с НТС, гр.Елхово организират следния курс на преферинциална цена за всички желаещи от гр.Болярово и селата от общината.
1. „Маникюрист" - курса ще се провежда изцяло в гр.Болярово. Цената ще се уточни след уточняване броя на записалите се (не повече от 450 лв). Желаещите да се запишат в СУ „Д-р П.Берон".

За ученици цените ще са по-ниски.

Тел. за връзка: 0893637500 - Дора Карагьозова

 

  •