Начало » Новини » Новинa
Актуално
Отбелязваме Деня на родилната помощ

21 Януари 2022

 Поздравителен адрес със сувенир връчи кметът на Община Болярово Христо Христов на майки, родили първите си рожби през 2021 г. По този начин ръководството на общината и настоятелството на НЧ „Възраждане-1912" засвидетелстваха в Деня на родилната помощ уважение към семействата, създали и решили да отгледат в общината своите деца. В поздравителния адрес се отправят пожелания за лично и семейно щастие, за ведро бъдеще и безброй усмивки.
Кметът Христов отправи и поздравления към гинеколозите и акушерите от лечебните заведения в Ямбол, Сливен и Бургас, които са помогнали на жителките на община Болярово по време на бременността и раждането. „Бъдете здрави! Запазете благородството на най-чистия момент в човешкия живот. Съхранете милосърдието, вярата, че с ваша помощ всеки ден се ражда добро", се казва в обръщението му към специалистите по повод техния професионален празник- Деня на родилната помощ.
Тридесет и девет са родените през 2021 г. бебета с адресна регистрация в Община Болярово. Четиринадесет от тях са момичета, двадесет и пет са момчетата.
Тринадесет от новородените са с жителство в общинския център, седем са от Воден, шест са от село Попово, три в Мамарчево, по две в Стефан Караджово и дори в малко село Ситово, по едно в Голямо Крушево, Горска поляна и Шарково.
През последните години в община Болярово се наблюдава трайна тенденция на увеличение на средната възраст, на която жените се престрашават да станат майки. За 2021 г. тя е 24,7 години. Няма малолетни момичета, които са родили, непълнолетни са само две. Най-младата майка ще навърши 16 години през март т.г., най-зрялата е на 39 години.
През 2021 г. в община Болярово бяха сключени и девет бракосъчетания.

  •