Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметове предложиха за награда полицейски служител

30 Май 2022

 Апостол Атанасов, началник група „Криминална", да бъде награден, предложиха кметове и кметски наместници от община Болярово на среща с началникът на Полицейско управление - Елхово Георги Вълев. Благодарение на Атанасов и колегите му бързо бяха разкрити извършителите на голяма кражба в Мамарчево и всичко беше възстановено, заяви кметът на селото Марчо Тодоров. Апостол Атанасов има огромна заслуга и за бързото разкриване на кражбата от музейната сбирка във Воден и връщането на част от откраднатите народни носии и вещи отново в читалището, каза и кметският наместник на селото Стоянка Чакърова.
В Крайново от години не е регистрирано нито едно престъпление, но пък присъствието на полицай е от изключителна важност, заяви кметският наместник Ангелина Василева и благодари специално към полицейския служител Живко Койчев, че има приемен ден там всеки понеделник.
Благодарност към полицейския служител Боян Недев изрази кметският наместник на Голямо Крушево Костадин Иванов. Той обърна внимание, че трябва да се предприемат мерки за ограничаване на скоростта по главния път за Бургас, който пресича селото. Шофьорите не спазват ограниченията дори на пешеходната пътека, заяви Костадин Иванов.
За мерки за ограничаване на скоростта апелираха и кметът на село Стефан Караджово Димитър Димитров. Сериозен е проблемът и в село Златиница, добави кметът на община Болярово Христо Христов.
Проблемът, както в Голямо Крушево, така и в Стефан Караджово, които се пресичат от главни пътища, наистина е сериозен, съгласи се и началникът на Полицейското управление и пое ангажимента да разпореди дежурни екипи да осъществяват засилен контрол в определени дни.
26 са заявените престъпления в община Болярово от началото на годината до сега, 20 са регистрираните, от тях разкрити са 10, работата по останалите продължава, каза още Георги Вълев. Болшинството от престъпленията са кражби, нарушаване на карантина, управление на МПС след употреба на алкохол или на нерегистрирани превозни средства, каза още Вълев.
Той изрази благодарност към общината за изграденото видеонаблюдение във всички населени места, което подпомага по-бърза реакция от страна на полицията. Шестдесет са вече видеокамерите, които са монтирани в общината, съобщи кметът Христо Христов. Той постави въпроса за съдействие от страна на полицията за ограничаване на трафика от товарни автомобили по общинските пътища при евентуално отклоняване на движението след започване на ремонта на пътя Окоп-Елхово-Лесово.
Предстои монтирането на легнали полицаи и по новоремонтирани улици в град Болярово, каза още кметът на община Болярово Христо Христов.
Георги Вълев пое ангажимента да се засили контрола и върху среднощните препускания по улиците и силния шум в населените места на общината.

  •