Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметът Христо Христов поздравява държавните служители по повод професионалния им празник

23 Юни 2022

 23 юни е професионален празник на служителите от българската държавна администрация. По този повод кметът на общината Христо Христов поздрави служителите в общинска администрация и в държавните институции на територията на община Болярово.
„Общините винаги са били най-близо до хората, защото са първото и основно стъпало на държавността. Благодарение на усилията на кметовете, общинските съветници и общинските служители, гражданите са по-съпричастни към местното самоуправление, включват се в различни инициативи за развитие на нашите населени места", каза още кметът Христо Христов.
Той използва случая да благодари на всички експерти и специалисти, за доброто сътрудничество, всекидневните усилия и труд, които полагат.
23 юни е определен като Ден на държавния служител. Празникът се отбелязва от 2003 г. с резолюция 57/277 на Общото събрание на Организацията на обединените нации /ООН/, за утвърждаване на приноса на държавното управление в развитието на обществото. В България празникът е обявен с Решение 48 на Министерски съвет от 27 януари 2006 г.

  •