Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметът на община Болярово Христо Христов: ПРИКЛЮЧИХМЕ ВАЖНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ, ОЧАКВАМЕ ДА ПРИКЛЮЧИМ НОРМАЛНО И С БЮДЖЕТА

25 Декември 2022

Уважаеми жители на община Болярово,
скъпи съграждани, дами и господа!
В светлите Рождественски дни приемете моите пожелания за здраве, спокойствие, енергия и оптимизъм за по-добро бъдеще.
2022-ра година, която е към края си, беше изключително противоречива и драматична, изпълнена с много тревоги и предизвикателства. Както, заради пандемията от COVID-19, която за две години промени изцяло работния ни календар, така и заради политическата несигурност в държавата, войната в Украйна, високата инфлация, ниските доходи на хората.
Определено считам, че колкото да ни е било трудно, ние, жителите на община Болярово, успявахме да се справяме с трудностите и предизвикателствата, пред които сме изправени в несигурната ни държава, която стои доста далече от граничните общини и отдалечените райони. Стремим се винаги да надграждаме постигнатото, за да направим населените места на общината и общинския център по-добро място за живеене.
През тази година приключихме важни инфраструктурни проекти. Радваме се на нови 8 улици в град Болярово и в селата Голямо Крушево, Малко Шарково, Попово, Мамарчево, Шарково, Стефан Караджово и Воден, на ново спортно игрище за децата и младите хора, нова фитнес-площадка на открито, нови кабинети в Средно училище „Д-р Петър Берон", основно ремонтиран нов Спешен център, освежена детска градина, ремонтирани социални заведения. Продължава основният ремонт на Основно училище „Стефан Караджа" в Стефан Караджово. Предстоят изграждането на нова фитнес-зала в Болярово, ремонтът на Етнографската музейна сбирка, ремонтите на читалищата в Стефан Караджово, Голямо Крушево, Мамарчево и Воден, реконструкцията на водопроводната мрежа в Стефан Караджово... Все придобивки, които подобряват облика на нашата община.
Изключителна гордост за нас през 2022-ра година беше реализирането финала на един голям европейски проект - "#EuSAVE- EU Дейности на гражданите на ЕС за умни исторически селища", с партньорства на 7 европейски държави - Испания, Португалия, Белгия, Италия, Хърватия, Латвия и Северна Македония, реализиран по програма „Европа на гражданите".
Сега започваме работа по нов проект - за популяризиране на винопроизводството и възможностите за винено-кулинарен туризъм в малките населени места. Той ще се изпълнява в партньорство с 16 общини от 6 държави, като финансирането е отново по програма „Европа на гражданите".
Грижата за хората винаги е била на преден план в програмата на общинското ръководство - чрез поредица от социални мерки, които изпълняваме на местно ниво - като социални асистенти, патронажна грижа в дома, топъл обяд за над 300 човека, преференциални цени на дървата за отопление, помощи за децата от училищата и безплатни детски градини.
Стартирахме бюджета на общината с 11 264 500 лв., а в края на годината приключваме с близо 12 милиона и 300 хиляди лева.
Очакваме и тази година да приключим нормално с бюджета и да се разплатим с всички контрагенти, с които имаме финансови взаимоотношения.
И тук използвам случая да благодаря на всички, граждани и фирми, които и тази година направиха дарения по различни поводи - за хората от общината и за благоустрояване.
Благодаря и на общинските съветници, на кметовете и кметските наместници, на всички служители на общинската администрация за всеотдайността и отговорността, с която подхождат към всеки един проблем.
Благодаря и на държавните институции на територията на общината и област Ямбол за добрата съвместна работа.
Нека магията на святата Коледна вечер донесе в домовете ни още повече топлина и любов, здраве, мир и благоденствие!
Нека си пожелаем Новата 2023 година да бъде успешна и ни даде повече вяра и сили за нови добри дела!
Честито Рождество Христово!

С уважение,
Христо Христов, кмет на община Болярово

 

  •