Начало » Новини » Новинa
Актуално
Община Болярово осигурява от собствения си бюджет по 300 лв. на месец за медицинските фелдшери

30 Март 2023

 Община Болярово ще осигурява от собствения си бюджет по 300 лв. на месец на медицинските фелдшери към лекарските практики в Болярово, Мамарчево, Воден и Стефан Караджово. Предложението на кмета Христо Христов за това беше одобрено днес от общинските съветници с пълно единодушие.
Община Болярово години наред отпуска парично заплащане, както и дърва за огрев на лекарските практики. Миналата година сумата беше по 250 лв. на месец, сега е завишена, предвид инфлацията. Това е начин да се стимулират лекарите и стоматолозите да задържат лекарските си практики в общината, коментира кметът Христо Христов. Тази година отново ще им бъдат отпуснати и по 8 кубични метра дърва за огрев.
В момента в общината има две стоматологични и три практики за общопрактикуващи лекари.
От тази година общината ще самофинансира и 10 щатни бройки за озеленители по населените места. Целта е да се запазят вече разкритите работни места. Досега половината от тях бяха назначени по програми за временна заетост, но в момента няма такава възможност, коментира кметът Христо Христов.
На днешното си заседание общинските съветници одобриха и инвестиционната програма за 2023 г. Тя ще е в размер на 4 784 515 лв., от които 1 296 500 лв. са целева субсидия от държавата. Утвърден бе и лимит от 35 000 лв. за общата сума, която ще се разпределя за еднократни помощи на нуждаещи се граждани. 5750 лв. от тях бяха отпуснати още днес на 37 лица с тежки здравословни проблеми.

  •