Начало » Новини » Новинa
Актуално
Публикувани са обучителни материали за членове на СИК

30 Март 2023

 На 28 март се проведе обучение на членовете на секционните избирателни комисии в залата на НЧ "Възраждане-1912" в град Болярово. Предвид факта, че не всички членове на СИК присъстваха на обучението и че по искане на партиите и коалициите продължава подмяната на назначените от РИК членове на СИК, както и с цел облекчаване на работата на новоназначените членове, на сайта на Община Болярово в раздел"ИЗБОРИ ЗА НС 2 АПРИЛ 2023 г.", секция  "ЗА ЧЛЕНОВЕ НА СИК"са публикувани обучителните материали, предоставени от РИК-Ямбол.

 Общинската администрация е създала всички условия за безпроблемната работа на секционните избирателни комисии и спокойното провеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023 г.

Промените в Изборния кодекс изправиха пред нови предизвикателства, освен районните избирателни комисии и общинските администрации, които са натоварени с организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Видеонабюдение, устройства, броене на гласове, попълване на протоколи. Около всичко това се задават много въпроси.
В 8 от 20 - те населени места имаше проблем с интернет връзките. Спешно е потърсена помощта на мобилен оператор, който, макар и частично, е решил проблема.
Само в Шарково и Вълчи извор не могат да осигурят интернет, уточни секретарят на общината Мария Чанева.
Около 2670 са избирателите с право на глас в общината за изборите на 2 април. В две от секциите ще има машини за гласуване, но и в тях избирателите ще имат право да изберат дали да гласуват с хартиена бюлетина.
Общо 21 секции са образувани в общината със заповед на кмета Христов. Една от тях е за гласуване с подвижна избирателна кутия. 

  •