Начало » Новини » Новинa
Актуално
Кметът Христо Христов: 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност!

24 Май 2023

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,
ДАМИ И ГОСПОДА,

За мен е чест да ви поздравя на днешния 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух. Знаете го най-добре вие - учителите, посветили живота си на образованието и възпитанието на децата ни. През изминалите две години на тежки изпитания вие доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което ви дължим дълбок поклон.
Работете все така всеотдайно и неуморно за издигането на реномето на учителската професия, множете успехите си, като продължавате да изграждате от децата знаещи и можещи хора. Поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието и науката са ценност, богатство и сила, които определят бъдещето на човека.
Общината и през тази година е предвидила сериозни финансови инвестиции и за двете училища Средно училище „Д-р Петър Берон" Болярово и Основно училище „Стефан Караджа" - Стефан Караджово, както и за Детска градина „Здравец" и нейните филиали с цел по-добри условия за обучение на децата и за работа на преподавателските колективи.
Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел - по-качествено образование на децата на община Болярово.
Благодарен съм и на културните и читалищни дейци.
Няма как да не признаем, че и до днес читалищата в община Болярово продължават да са основните двигатели на културния ни живот, на обществените събирания, на публичните обсъждания. Вие сте неразделна част от нашите културни празници и прославяте община Болярово.
Изказвам дълбоко уважение и почит към енергията, вдъхновението и любовта, които влагате в работата си, за творческия пламък, който никога не гасне у вас, за приноса ви към опазване на културната памет на Община Болярово. Продължавайте да съхранявате българския национален дух, традициите и ги предавайте на идните поколения.
Всички ние сме призвани да дадем своя принос в опазването на националната идентичност. Защото тя е характеристиката, която ни отличава, тя е ценното, с което се заявяваме пред света и пак тя е духовната спойка, която ни събира заедно в дни като днешния, за да предадем традицията на идните поколения.
Сигурен съм, че любовта към изкуството, просветата, към българския фолклор, традиции и обичаи ще бъде вдъхновение за читалищните дейци и занапред и ще поддържа творческия плам в самодейните колективи.
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,
24 май не е просто поредният официален празник - това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.
УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,
Използвам повода отново да ви благодаря за професионализма и обективизма, когато отразявате събитията в община Болярово. Отстоявайте със същата енергия значими каузи - нещо, което през годините успешно сте правили!
Пожелавам ви много здраве, бодрост, повече оптимизъм и по-добри успехи във високоблагородната ви професия.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ХРИСТО ХРИСТОВ,
кмет на Община Болярово

 

  •