Начало » Новини » Новинa
Актуално
Народни борби, пъстри концерти, огнено шоу, нестинарски танци и заря за празника на Мамарчево

21 Септември 2023

 Народни борби, пъстри концерти, огнено шоу, нестинарски танци и заря ще украсят традиционния празник на село Мамарчево на 23 септември. По стародавен обичай местният събор се е провеждал винаги в съботата преди гроздобер. Тогава по стар стил се отбелязва и рождество Богородично, чието име носи църквата. А преди 30-ина години датата 23 септември се отбелязваше и като празник на армията, която имаше тук тогава солидно присъствие, обяснява кметът Марчо Марчев.
Народните борби ще се проведат в парка на Мамарчево от 14 часа. Надпреварата е за различни възрасти - от деца и кадети до ветерани над 50 години и е с награден фонд. Интересна е и селската категория, за която са определени награди от 120 лв. до 80 лв.
В празничния концерт вечерта ще се включат оркестър Елхово със солистка Николина Савова, самодейните колективи към читалищата във Воден и Стефан Караджово. Специално за празника на Мамарчево концертна подготви и Славеят на Странджа планина - Жечка Сланинкова.
Огненото шоу е изненада за жителите и гостите на Мамарчево от Любослав Ценов, а нестинарската благословия с танц върху жарава ще поднесе Горан Стефанов.
Празникът на Мамарчево се организира с финансовата помощ от община Болярово и множество дарители.

  •