Начало » Новини » Новинa
Актуално
Славка Калчева, Калинка Згурова, Манол Михайлов и Ути Бъчваров готвят изненади за празника на Болярово

11 Октомври 2023

 Приятелите на Болярово Славка Калчева, Калинка Згурова и Манол Михайлов ще поднесат съвместно букет от странджански и тракийски песни за жителите и гостите на града на Димитровден, 26 октомври. Тогава град Болярово ще отбележи своя празник. За втори път съвместно с местни винопроизводители общината ще отбележи и Международния ден на винения сорт мавруд. Кулинарно шоу за празника подготвя Ути Бъчваров.
В Деня на Болярово по традиция се провежда и изложение-базар на местните продукти и изделия. Община Болярово вече приема заявки от производители и търговци.
Проявите, посветени на Деня на Болярово, започват още на 18 октомври със състезателни игри за най-малките в Детска градина „Здравец". На 20 октомври там ще бъдат организирани и рисунка на асфалт, занимания с апликации и театрализирани игри. Освен в детската градина в Болярово, спортни надпревари ще бъдат организирани и във филиалите във Воден и в Стефан Караджово на 19 октомври.
Активния и здравословен начин на живот сред подрастващите цели да популяризира и спортната дисциплина по лека атлетика, която организира на 24 октомври Средно училище „Д-р Петър Берон" за учениците от 1 до 12 клас в централната част на града. Стартът ще е от 12.30 часа.
Празникът на Димитровден по традиция ще започне с тържествена литургия в храм „Свети Димитър" от 9.00 часа. След нея, в 11.30 часа отец Дамян ще поведе литийното шествие с иконата на светеца от православния храм до центъра на града.
Ще бъдат поднесени и цветя пред паметника на загиналите във войните боляровци, в знак на благодарност към всички герои, отдали живота си за свободата и независимостта на Родината ни.
В 12.00 часа на 26 октомври ще започне тържественият ритуал по издигане на националния трикольор, знамето на община Болярово и флага на Европейския съюз. След него отец Дамян ще отслужи празничен водосвет за здраве, благополучие и благоденствие на всички жители и гости на общината. Приветствие към тях ще поднесе Нина Терзиева, временно изпълняваща длъжността кмет на общината.
В 12.30 часа е началото на концертната програма на местни състави.
Ути Бъчваров ще зарадва отново жителите на Болярово със свое кулинарно шоу с участието на ученици от професионалните паралелки за готвачи към Средно училище „Д-р Петър Берон". То ще се проведе в централната част на града с начален час 15.30.
Празничният концерт на Калинка Згурова, Славка Калчева и Манол Михайлов ще започне в 18.00 часа. За финал са предвидени огнено шоу и заря.
26 октомври ще е неработен за служителите в общинските и държавните институции на територията на Болярово, за да могат да се включат пълноценно в празника.

  •