Начало » Новини » Новинa
Актуално
Увеличават групата за поддържането на чистотата на обществените територии

4 Декември 2023

 Групата към администрацията на Община Болярово за поддържане на хигиенизирането на населените места ще се увеличи от 1 януари, съобщи кметът Христо Христов на днешното заседание на Общинския съвет. В момента в тази група са назначени четирима души, което е крайно недостатъчно за 20-те населени места в общината предвид ангажиментите, които имат. За град Болярово се предвижда да бъдат назначени общо 8 души, по един човек ще бъде назначен и към кметствата в Попово, Стефан Караджово, Голямо Крушево и Воден, съобщи още кметът Христо Христов.
На днешното заседание общинските съветници дадоха съгласието си с 18 хиляди лева от капиталовата програма на общината да бъдат закупени нови моторни храсторези, косачки и други инструменти, необходими за поддържането на чистотата в обществените територии.
Съветниците утвърдиха новата структура на общинската администрация, предложена от кмета на общината. Гласуваха състава на постоянните си комисии, избраха за заместник-председател Атанас Дженков. Приеха и предложението на кмета общината да отпусне средства за реализацията на съвместния с Български червен кръст проект „Топъл обяд". Този проект се реализира вече 16-та поредна година, припомни заместник-кметът Нина Терзиева. 150 ученици от двете училища в Община Болярово ще получават и тази зима безплатен топъл обяд. Общият бюджет на проекта тази година е 26 812 лв. Съфинансирането от страна на общината е 14 625 лв. Топлият обяд ще се предоставя за 65 учебни дни.

  •