Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „СТЕФАН КАРАДЖА”

10 Май 2008

Патронен празник на ОУ „Стефан Караджа”

Караджовските ученици се зарадваха на видеокамера

Янка Микова

Учениците от ОУ „Стефан Караджа”, с. Стефан Караджово посрещнаха достойно своя празник. В седмицата, предхождаща този слънчев ден, те проведоха общоучилищен крос, рисуваха на асфалт под наслов: „Деца на Европа”, много емоции предизвика и двубоят по народна топка между шести и седми клас. Във фоайето на читалище „Стефан Караджа” бе направена изложба от детски рисунки, посветена на празника на училището.

В този празничен ден учениците поднесоха венци на признателност пред паметника на Стефан Караджа и паметната плоча на загиналите във войните от селото.

Гости на тържеството им бяха: г-жа София Минева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика”, г-жа Дафинка Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности” и г-жа Галина Димитрова – специалист. В словото си директорът, Димитър Дичев, благодари на всички за всеотдайния труд и постигнатите успехи. Г-н Дичев наблегна, че във всеки човек трябва да се роди една постоянна мисъл – мисълта за другия, за другите до него и едно постоянно чувство – любов към другия, към другите до него. Именно това прави хората велики и незабравими. Такъв е Караджата, такива могат да бъдат всички, подчерта той. „В този смисъл ние можем да преосмислим героизма и да бъдем необикновени.” Г-н Дичев благодари на общината и на общинската администрация за това, че винаги са проявявали разбиране и загриженост към проблемите на училището.

В своето обръщение г-жа София Минева с удоволствие отбеляза, че ученици и преподаватели имат с какво да се гордеят – това е името на легендарния герой, което училището носи, и висококвалифицирания учителски колектив. Тя пожела мир и здраве на всички, високи професионални успехи на педагозите, а на учениците - пълноценно усвояване на знанията.

Учителите получиха дар от общинската администрация – видеокамера, която да бъде помощник в учебно-възпитателния процес.

В тържествения концерт участва групата по „Художествено слово”. Тя изпълни литературно-музикална композиция, посветена на патрона на училището. Хорът изпя песни за Караджата. Много емоции и аплодисменти получиха изпълнителките на народния обичай „Лазаруване” и групата за руски песни, участвала в общинския фестивал „Песни России”. Силно впечатлени направи на гостите и на родителите музикалната програма на червенокръстците от училището „Не на дрогата!”. Своят талант проявиха и децата от начален курс. Те рецитираха, пяха народни песни, песни на народите и още нещо... Специален поздрав към домакините поднесе групата за автентичен фолклор при читалище „Стефан Караджа”.

За финал на програмата танцьорите от училището с художествен ръководител Ваня Гаджева изигра традиционното българско хоро, на което се хванаха и ученици, и учители, и гости, и родители...

  •