Начало » Новини » Новинa
Актуално
ТУРНИР ЗА „КУПАТА НА ПЕТТЕ КМЕТА”

4 Юли 2008

Турнир за „Купата на петте кмета”

Убедителна победа на боляровския тим

Янка Микова

По повод празника на Ямбол „Свети дух” на 10 юни в града се игра традиционният турнир за „Купата на петте кмета”. Отборите се разделиха на две групи, като първата група обхвана Болярово, Стралджа и Областна управа, а втората – Елхово, Ямбол и Тунджа.

Първата среща на боляровския отбор беше с отбора на Областна управа. С много хъс нашите момчета ступаха областния отбор. Мачът завърши с резултат 1 : 0 за Болярово. Следващата ни среща бе със Стралджа, която завърши с резултат 1 : 0 в наша полза.

Победител от другата група отбори станаха момчетата от община Тунджа. Сега вече ни предстоеше нещо много сериозно – игра на финалите. Боляровският отбор се впусна в една изключително оспорвана битка. С много енергия, желание и плам играха момчетата и доведоха играта до победен край. С убедителния резултат 3 : 1 завърши финалният двубой в наша полза. Заслужава внимание невероятната игра на Иван Михов – от общо 5 вкарани гола за Болярово в турнира - 3 са негови. Останалите 2 гола са заслуга на Димитър Тончев, кметския наместник на Иглика и на Димитър Славов, които с умение и майсторство насочиха топката в противниковата врата.

Купата на петте кмета сега отново е в Болярово и се съхранява лично от кмета на общината Христо Христов.

Следващият турнир ще бъде през месец октомври в Стралджа. Дано и тогава нашите момчета покажат умение и хъс, за да остане купата още по-дълго време в Болярово.

  •