Начало » Новини » Новинa
Актуално
НА ОТКРИТ ДИАЛОГ В РУЖИЦА

4 Юли 2008

На открит диалог в Ружица

Д-р Андрей Ташев поема лекарската практика

Янка Микова

По инициатива на населението в Ружица се проведе работна среща с общинската администрация. Присъстваха кметът на общината Христо Христов, председателят на ОбС Димитър Желев, началникът на В и К Атанас Дженков и зам.-председател на ОбС, секретарят на общината Ангел Тодоров и новоназначеният общопрактикуващ лекар д-р Андрей Ташев.

В началото на срещата кметът Христо Христов разясни пред жителите на Ружица работата на общинската администрация за осъществяване на поетите ангажименти пред тях. Обърна внимание, че се работи по различни проекти, но е нужно време да се почувства промяната към по-добро. Ружица никога не е било отделяно от другите села, за него се работи настоятелно, както и за всички останали на територията на общината. Вярно е, че проблеми има, обърна внимание той, но общината прави всичко, което е по силите й, те да бъдат решавани.

Въпросите на хората бяха свързани най-вече с поддържането на необходимата хигиена в селото. Хората смятат, че след като плащат такса смет, необходимо е да има и работник по чистотата. Трябва да се подменят и изгорелите крушки по уличните стълбове, защото са възрастни и вечер в тъмното не могат да се оправят. Ружичани проявиха интерес и към социалната кухня, която обслужва няколко села в общината. Жизненоважен проблем за тях се оказа липсата на лекар от известно време. Повечето от тях са болни, нужни са им направления, а няма към кого да се обърнат.

Кметът на общината пое ангажимента тези проблеми да бъдат решени. По отношение на хигиената ще се достави по един казан за смет на всяко семейство и още няколко контейнера в селото. Има проект за смяна на лампите с енергоспестяващи, така че и проблемът с уличното осветление ще бъде решен. Що се отнася до социалната кухня, капацитет й е 220 души и не е невъзможно повече хора да бъдат включени. Но ще се търси решение – чрез спонсори и дарители – да се случи и това. Ще се помисли да се създаде и Клуб на пенсионера в Ружица.

Най-хубавият момент от срещата бе представянето на новия лекар, в чиято практика се включва и селото. Д-р Андрей Ташев се запозна с пациентите си и съобщи дните, през които ще бъде на тяхно разположение. Обеща, че сам ще им доставя лекарствата от аптеките в Елхово или Болярово. Напомни, че таксата за преглед на пенсионер е вече 1 лв., ако са навършили необходимата възраст.

  •