Начало » Новини » Новинa
Актуално
КМЕТЪТ НА БОЛЯРОВО УЧАСТВА В СОФИЯ НА СЕМИНА�

14 Юли 2008

Кметът на Болярово участва в София на семинар

Янка Микова

На 9 и 10 юли кметът на община Болярово Христо Христов участва в семинара „Усвояване на средствата от Европейския съюз по оперативните програми. Политически задачи пред местната и регионалната власт” организиран по инициатива на БСП.

Семинарът откри Сергей Станишев – министър-председател на РБ и председател на ВС на БСП. Дискутира се оперативната програма „Регионално развитие”, представена от Асен Гагаузов – министър на МРРБ. Министърът на финансите Пламен Орешарски запозна аудиторията с „Изпълнение на Бюджет 2008 г. Параметри на бюджет 2009 г. Финансови инструменти за усвояване на средствата по оперативните програми”. По-късно се дискутира оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, докладвана от Емилия Масларова – министър на МТСП. В края на първия ден от семинара зам.-министър Светла Бъчварова и Стефан Юруков – председател на Държавната агенция по горите запознаха присъстващите с „Национална програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.”.

На следващия ден семинарът продължи с доклада на зам.-министъра на МОН Кирчо Атанасов „Образователната политика на правителството и взаимодействието му с местната власт. Оценка за въвеждане на делегираните бюджети през първото полугодие на 2008 г.”. Дискутира се и оперативна програма „Околна среда”, представена от зам.-министрите на МОСВ Атанас Костадинов и Чавдар Георгиев.

  •